Необходими продукти:
1 малка ябълка /100 г/
2 с.л. мека, нискомаслена извара от Лидъл /56 г/
3 бадема
стевия, ванилия, канела по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Ябълката измиваме и с помощта на обикновен нож или нож за чушки за махане на дръжки, се издълбава средната част със семките. Трябва да остане цяла ябълката, но с дупка в средата. След това нарязваме ябълката на шайби. С изварата, в която може да си сложите малко стевия, намазваме между пластовете. Поставяме в удобен съд – в случая е в малка силиконова формичка. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, докато хване загар. Накрая гарнираме с бадемите. Тях може да ги нарежете и да ги сложите или вътре в изварата или да ги натрошите отгоре.
За тези, които искат да знаят повече:
Това десерт за един блок протеини /изварата/, въглехидрати /ябълката/ и мазнини от бадемите.
Как можете да си я хапвате:
Така и така ще си играете да го правите това Мастършефско изобретение 😉 ви съветвам да си направите две. Така си имате една вкусна закуска или междинка в Зоната.
Снимките и изпълнението са на Албена Боянова. Много благодарим и да ни е вкусно :* :* :*