Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Плодово парфе

Назад

Необходими продукти:

2 пакетчета желатин

720 г мека извара ”Пилос”

440 г кисело мляко

120 г бисквити “Закуска”

120 г банан

420 г ягоди

12 г кокосови стърготини

10 ореха

стевия, ванилия на вкус

Начин на приготвяне:

От изварата, киселото мляко, кокоса и начупените на не много ситно орехи си правим крема. Добавяме към него разтворения по указанията на пакетчето желатин, стевията и ванилията. На дъното на форма за торта застиламе хартия за печене / може и без /, изсипваме част от крема / колкото да покрие дъното- около един пръст /.На този етап от сглобяването нареждаме по стените на формата парченца нарязани ягодки, за да се получи после ефекта както е на снимката.  Отгоре натрошавме бисквитите, пак слагаме крем и редим плодове, като си оставяме за украса. Изсипваме останалият крем и украсяваме. Оставяме за една нощ в хладилник да стегне и да си поемат аромата съставките. После ядем и…. ;)

За тези, които искат да знаят повече:

Цялата торта е 16 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от изварата, желатина и киселото мляко, въглехидратите от плодовете, бисквитите и киселото мляко, мазнините от кокоса, орехите и киселото мляко.

Как можете да си я хапнете?

Ако разделите тортата на осем равни парчета във всяко ще имате по 2 БПВМ. Можете всяко да разделите на още половинка и към едно голямо хранене да си добавите едно блокче от тази уникална свежест.