Необходими продукти:
4 – 5 с.л. кокосово брашно /46 г/
2 – 3 с.л. бадемово брашно / 23 г /
2 – 3 с.л. лимецово брашно / 23 г/
2 яйца
1 с.л. масло /10 г/
150 мл прясно мляко
подсладител еритрол 30 г + 10 капки стевия
ванилия
бакпулвер 7 г
настъргана кора от портокал
За намазване:

В случая кексчетата са намазани с домашно направено крушево сладко / мармалад / , приготвено в тиган. Нарязват се 1 – 2 круши и в тиган с малко водичка, 40 г еритрол и 10 капки стевия се вари докато се сгъсти. После по лъжичка на палачинка или както е на кексчето е много вкусно. Става с всякакъв плод най – вече с дюля и ябълка с малко канела :* :* :*
Начин на приготвяне:
Всички продукти за кексчетата смесваме в купа. Получава се гъсто тесто. Ако ви се струва много гъсто просто добавете още малко мляко до желаната консистенция. Дозата е за шест кексчета. Сипваме в хартиени или силиконови формички и печем в умерена фурна до суха клечка и докато се зачервят.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези вкусни малки кексчета са за шест блока въглехидрати / брашната /, съвсем малко протеин от яйцата, разделени в цялата доза, и мазнини от маслото и бадемовото брашно.
Как можете да си ги хапнете:
За десерт, разбира се 😉 Ето как:
Ако си изберете рецепта от сайта с пържолка и зелена салата например, в тази рецепта липсват въглехидрати. Предлагам ви да ги запълните с три кексчета. Друг вариант: Можете да си отворите кутийка котидж и след като си я хапнете да се подсладите с три кексчета пак. Или за закуска 4 – 5 с.л. котидж /120 г / с две кексчета. Вариантите и комбинациите са много. Основното тук е, че трябва да знаете, че са само въглехидрат с мазнина и да комбинирате с какъвто искате протеин. Дали това ще е печена риба за вечеря с голяма салата от зелении и за десерт да са кексчетата или нещо друго – изборът е ваш!
Рецептата и снимката е на Петя Такева. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*