Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Десерти / Идеи за сладки

Празнична, цветна торта  

Празнична, цветна торта  

Необходими продукти:

За блата:
 
  • 4 яйца – 4 БП
  • Цедено кисело мляко – 100 гр. – 1 БП
  • Шоколадов протеин Енерзона – 18 гр. – 2БП
  • Брашно от рожков – 54 гр. /по етикет/ – 3БВ
  • Какао – 10 гр. – 1 БВ
  • Лимецово брашно – 70 гр. – 5 БВ
  • Авокадо – 60 гр. – 6 БМ
  • Бадемово брашно – 21 гр. – 7 БМ
  • Шоколадови капки (в случая от черен шоколад) – 36 гр. 12 БМ
  • Лешников тахан – 12 гр. 4 БМ
  • Ванилия, бакпулвер, малко прясно мляко Мазнините са удвоени заради протеина.

За крема:

  • Цедено кисело мляко – 400 гр. – 4БП
  • Рикота – 168 гр. – 3 БП
  • Кокосово мляко /гъстата част/ – 33 гр. 3 БМ
  • Ванилия

За заливката:

  • Манго – 240 гр. – 4 БВ
  • Боровинки – 80 гр. – 1 БВ
  • Ягоди – 280 гр. – 2 БВ
  • Желатин – 2 БП

Начин на приготвяне:

Отделяме белтъците от жълтъците. Първо разбиваме жълтъците с еритритола и към тях добавяме авокадото, цеденото мляко, брашното от рожков, лимецовото брашно, бадемовото брашно, протеина, какаото, тахана, ванилията, бакпулвера и около 20 гр. прясно мляко. Разбиваме до еднородна смес и накрая разбъркваме с шоколадовите капки. След това разбиваме белтъците на сняг и много бавно добавяме към останалата смес. Печем в предварително загрята фурна на 180 ° C с горен и долен реотан.

След като блата поизстине се залива с крема от цеденото мляко, рикотата, кокосовото мляко и предварително обработения желатин. Може да се добави малко еритритол /по желание/ за повече сладост.

Оставяме в хладилник да стегне и през това време пасираме мангото до гладко пюре, към което добавяме разтворен 1/2 от втората опаковка желатин. Заливаме и оставяме в хладилник, за да стегне отново.

След това декорираме с плодовете (в моя случай ягоди и боровинки), които намазваме с четка с останалата 1/2 от втората опаковка желатин. Това го направих с цел плодовете да не изсъхват и да запазят свежия си вид.

Отстрани украсих тортата с ядливи теменужки и така придадох още по-свеж и цветен вид на тортата.

Накрая на тиган само за декорация по моя преценка направих с една с.л.захар карамелена решетка, с която украсих тортата. Бон апети!

За тези, които искат да знаят повече:

Тази вкусна торта е за 16 блока. Въглехидрати /брашна, плодове, какао/, протеини/протеин на прах, яйца, цедено мляко, рикота/, мазнини /авокадо, бадемово брашно, тахан, кокосово мляко/, удвоени заради обезмаслените протеини и желатина.

Как можете да си го хапвате:

Разделяте цялата торта на 8 равни парчета и всяко е за 2БВПМ. Идеална за поводи и празници или за десерт!

Идеята и снимките са на Спасла Алачева, от моя екип.

Да ви е сладко!

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

За още много рецепти, може да закупите електронните ми книги с традиционни български ястия и десерти и печива:

Е-книга с традиционни български ястия, балансирани по Зоната

Е-книга с печива и сладкиши, балансирани по Зоната

 

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.