Необходими продукти:
- 4 яйца – 4 БП
- Цедено кисело мляко – 100 гр. – 1 БП
- Шоколадов протеин Енерзона – 18 гр. – 2БП
- Брашно от рожков – 54 гр. /по етикет/ – 3БВ
- Какао – 10 гр. – 1 БВ
- Лимецово брашно – 70 гр. – 5 БВ
- Авокадо – 60 гр. – 6 БМ
- Бадемово брашно – 21 гр. – 7 БМ
- Шоколадови капки (в случая от черен шоколад) – 36 гр. 12 БМ
- Лешников тахан – 12 гр. 4 БМ
- Ванилия, бакпулвер, малко прясно мляко Мазнините са удвоени заради протеина.
За крема:
- Цедено кисело мляко – 400 гр. – 4БП
- Рикота – 168 гр. – 3 БП
- Кокосово мляко /гъстата част/ – 33 гр. 3 БМ
- Ванилия
За заливката:
- Манго – 240 гр. – 4 БВ
- Боровинки – 80 гр. – 1 БВ
- Ягоди – 280 гр. – 2 БВ
- Желатин – 2 БП
Начин на приготвяне:
Отделяме белтъците от жълтъците. Първо разбиваме жълтъците с еритритола и към тях добавяме авокадото, цеденото мляко, брашното от рожков, лимецовото брашно, бадемовото брашно, протеина, какаото, тахана, ванилията, бакпулвера и около 20 гр. прясно мляко. Разбиваме до еднородна смес и накрая разбъркваме с шоколадовите капки. След това разбиваме белтъците на сняг и много бавно добавяме към останалата смес. Печем в предварително загрята фурна на 180 ° C с горен и долен реотан.
След като блата поизстине се залива с крема от цеденото мляко, рикотата, кокосовото мляко и предварително обработения желатин. Може да се добави малко еритритол /по желание/ за повече сладост.
Оставяме в хладилник да стегне и през това време пасираме мангото до гладко пюре, към което добавяме разтворен 1/2 от втората опаковка желатин. Заливаме и оставяме в хладилник, за да стегне отново.
След това декорираме с плодовете (в моя случай ягоди и боровинки), които намазваме с четка с останалата 1/2 от втората опаковка желатин. Това го направих с цел плодовете да не изсъхват и да запазят свежия си вид.
Отстрани украсих тортата с ядливи теменужки и така придадох още по-свеж и цветен вид на тортата.
Накрая на тиган само за декорация по моя преценка направих с една с.л.захар карамелена решетка, с която украсих тортата. Бон апети!
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна торта е за 16 блока. Въглехидрати /брашна, плодове, какао/, протеини/протеин на прах, яйца, цедено мляко, рикота/, мазнини /авокадо, бадемово брашно, тахан, кокосово мляко/, удвоени заради обезмаслените протеини и желатина.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте цялата торта на 8 равни парчета и всяко е за 2БВПМ. Идеална за поводи и празници или за десерт!
Идеята и снимките са на Спасла Алачева, от моя екип.
Да ви е сладко!