Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Десерти / Идеи за сладки

Торта „Цветна фантазия“  

Торта „Цветна фантазия“  

Необходими продукти:

  • 2 яйца – 2 БП
  • 2 белтъка – 1 БП
  • Скир – 390 гр. – 6 БП
  • Желатин – 2 бр. – 2БП
  • Кисело мляко 200г – 1 БПВМ
  • Овесени трици – 133 гр. – 7 БВ
  • Мед – 24 гр. – 2 БВ
  • Ягоди – 140 гр. – 1 БВ
  • Боровинки – 80 гр. – 1 БВ
  • Бадемово брашно – 15 гр. – 5 БМ
  • Кокосово мляко – 22 гр. – 2 БМ
  • 12 цели ореха – 12БМ
  • Хуск, ванилия, бакпулвер, спанак, еритритол

Начин на приготвяне:

Отделяте белтъците от жълтъците. Разбивате белтъците в метална купа с еритритол и малко сол до получаване на връхчета. Отделно разбивате жълтъците с киселото мляко, бакпулвера и ванилията. Добавяте пюрирания спанак, овесените трици, бадемовото брашно, хуска и кокосовото мляко. Към тази смес добавяте и разбърквате бавно белтъците. Добавете и половината смлени орехи. Във форма с падащ ринг изпичате блата на 180 ° с вентилатор за около 25-30 минути. След като блата изстине разбивате скира с меда и ванилията. Разтваряте и единия желатин. Сместа със скира не трябва да е много студена, за да не се пресече желатина и да стане на парцалчета. С тази смес заливате блата и оставяте в хладилника да стегне. След това на бавен огън в касеролка слагате част от ягодите с малко еритритол и ги правите като сладко. Добавяте втория желатин. Ягодите могат да се заменят с малини, горски плодове (по ваш вкус). Върху бялата смес подреждате останалите нарязани парченца ягоди на филийки и част от боровинките. Заливате с ягодовата желирана смес и прибирате в хладилника за една нощ. Декорирате с останалите смлени орехи, боровинки, една ягода и една кайсия за цвят. 🙂

За тези, които искат да знаят повече:

Тази невероятна торта е за 12БВПМ. Въглехидрати /триците и плодовете, меда/, протеин /яйцата, скира, желатина/, мазнина/ядките и кокосовото мляко и бадемовото брашно, удвоени заради скира, белтъците и желатина/.

Как може да си ги хапвате:

Ако я разрежете на 12 парчета всяко ще е за 1БВПМ. Хапвате 1 парче за междинна закуска или като десерт към основно ядене 🙂

Рецептата и снимките са на Spaska Alacheva. Благодарим и. Да ви е вкусно :* :* :* 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

За още много рецепти, може да закупите електронните ми книги с традиционни български ястия и десерти и печива:

Е-книга с традиционни български ястия, балансирани по Зоната

Е-книга с печива и сладкиши, балансирани по Зоната

 

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.