Необходими продукти:
2 яйца
3 – 4 с.л. Скир /65 г/
малка бучка сирене /28 г/
4 с.л. брашно пълнозърнесто или лимец /60 г/
масло /15 г/
1 шепа спанак
½ пакетче бакпулвер
Начин на приготвяне:
Предварително задушаваме и отцеждаме спанака, а след това го смиламе на пюре. Разбъркваме яйцата и постепенно добавяме останалите продукти. Сипваме в 8 формички за мъфини или можете като кекс в тавичка да си го изпечете. Важното е после да се раздели на правилно. По – долу ще обясним как. А печенето е както обикновено – в загрята на 170 градуса фурна за 25 – 30 минути, до суха клечка.
За тези, които искат да знаят повече:
Имаме си вкусни пролетни мъфини за 4 блока протеини /яйцата, сиренето и скир-а/, въглехидрати /брашното/ и мазнини от маслото.
Как можете да си го хапвате:
Ако сте направили 8 мъфина, в един мъфин ще има ½ БПВМ. Два такива мъфина са за един балансиран блок. За закуска хапнете 4 мъфина. Ако сте изпекли като кекс -половината е за два балансирани блока или за една вкусна и засищаща закуска.
Идеята и снимките са на Ваня Делякова. Благодарим и да ни е вкусно.