Необходими продукти:,
За блата:
- 1 яйце 1 БП
- 30 г еритритол – не броим
- 65 г скир 1 БП
- 16 г протеин на прах с вкус на шоколад 2 БП
- 19 г овесени трици 1 БВ
- 14 г брашно от рожков 1 БВ
- 1 с. л. кисело мляко + 1 ч. л. бакпулвер – не броим
- 7 ореха – 7 БМ
За сладкото:
- 65 г малини 0,5 БВ
- 40 г боровинки 0,5 БВ
- 210 г ягоди 1,5 БВ
- 40 г еритритол – не броим
За крема:
- 130 г скир 2 БП
- 12 г мед 1 БВ
- 1 ванилия – не броим
За украса:
- 70 г ягоди (6 ягоди) 0,5 БВ
- 4 ореха 4 БМ
Още:
- 10 – 12 с. л. прясно мляко за сиропиране на блатовете – не броим


Начин на приготвяне:
За блата се смесват първо всички мокри съставки, а след това – всички сухи съставки. Блатът се изсипва в силиконова форма и се изпича. Изстива, разрязва се на две. Приготвят се сладкото и крема. Сглобяваме тортата по следния начин: блат, който сиропираме, сладко, крем, блат, който сиропираме, останалото сладко, ягодите за украсата, орехи. Да ви е сладко!
За тези, които искат да знаят повече:
Тази торта е за 6БВПМ. Въглехидрати от брашното от рожков, триците и плодовете, протеин от яйцето и скира и мазнини от орехите.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте на 4 и хапвате 1 част /1,5БВПМ/ за междинно хранене или закуска.
Рецептата и снимките са на Слави Кадиев. Благодаря и!
Да ви е сладко!