Необходими продукти:
- 224 г рикота – 4 БП
- 130 г скир – 2БП
- 140 г ягоди – 1БВ
- 5 г какао – 0.5 БВ
- 54 г бишкоти – 4.5 БВ
- 3 ореха – 3БМ
- 15 г лешников тахан – 5 БМ
- Ванилия, топло кафе с 1 ч.л. прясно мляко, еритритол
Начин на приготвяне:
Разбърквате рикотата със скира, ванилията, тахана и еритритола. Нарязвате ягодите. На дъното на чаша слагате по 1 с.л. от бялата смес, върху нея подреждате част от бишкотите напоени в кафето и слагате част от ягодите. Подреждате до изчерпване на продуктите. Завършвате с бяла смес, която поръсвате с какао и натрошени орехи. Слагате и по половин ягода.
За тези, които искат да знаят повече:
Това вкусно ябълково тирамису е за 6БВПМ. Протеини /скир, рикота/, въглехидрати /ягоди, какао, бишкоти/, мазнини /ядки, тахан/.
Как можете да си го хапвате:
Разпределих в три чашки, като всяка е за 2БПВМ. Идеално за закуска или следобяд.
Идеята и снимките са на Спасла Алачева, от моя екип. Благодаря и!
Да ви е сладко!