Необходими продукти:
За блата:
- 3 яйца 3БП
- 112 г котидж 2БП
- 280 г сурова тиква 2БВ
- 84 г лимецово брашно 6БВ
- 24 бр.бадеми 8БМ
За крема:
- 168 г нискомаслена извара 3БП
- 9 г чиа 3БМ
- 3-4 с.л. прясно мляко/не броим/
- Ванилия, бакпулвер, еритритол, канела, няколко капки лимонова есенция. Подправките са по ваш вкус.
Начин на приготвяне:
Сваряваме тиквата и отцеждаме добре от водата. Оставяме я да изстине и я блендираме заедно с котидж сиренето и яйцата. Към готовата смес добавяме и лимецовото брашно, смлените на брашно бадеми и подправките. Разбъркваме с лъжица и разстиламе на блат върху хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180°С около 15-20 мин. През това време приготвяме крема като разбъркваме изварата с още малко еритритол, ванилия, прясното мляко и добавяме накисната и набъбнала предварително чиа.
След като рулото се изпече го обръщаме топло върху кърпа леко поръсена с пудра захар и премахваме хартията. Завиваме на руло с помощта на кърпата и го оставяме да изстине. След това го развиваме, намазваме с готов крем и отново завиваме на руло. Стягаме го хубаво във фолио и оставяме в хладилника. При мен престоя цяла нощ.
За тези, които искат да знаят повече:
Това вкусно руло е за 8БВПМ. Протеин /яйца, котиджа, извара/, въглехидрати /тиква, брашно от лимец/, мазнина/чиа, бадеми/.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте на 8 паечета и всяко е за 1БВПМ, хапвате 2 за междинна закуска.
Рецептата и снимките са на Спаска Алачева.
Да ви е сладко!