Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Шоколадово суфле

Назад

Необходими продукти:

Предварително намазваме чашката, в която ще печем суфлето с 1 капка зехтин и я слагаме в камерата.

Ето и продуктите:

Белтъкът на 1 яйце

Една препълнена с.л. овесено брашно / в случая са смлени в булета трици – 14 г /

Две пълни с.л. сух протеин с вкус на шоколад / 23 г /

Една с.л.какао и мъничко отгоре :)

Една с.л. мед

Три с.л. тахан / в случая е сусамов, но и с друг става /

Начин на приготвяне:

Всички продукти разбъркваме с миксер до получаване на хомогенна смес. Вадим чашката от камерата и поръсваме с малко какао и потупваме да разнесем по цялата повърхност. Изсипваме сместа и печем в предварително много добре загрята фурна на 180 градуса с вентилатор. Печем 10 – 10.5 минути. От деветата минута наблюдаваме, защото ако прекалим с печенето ще си стане кекс, а целта е  да е течен центъра. На пипане с пръст трябва да е пухкаво и мекичко. Ако искате повече на брой суфлета можете да си направите сместа и да я замразите в камерата. В този случай времето за печене се увеличава с 4 –  5 минутки, но пак си трябва наблюдение. Изпеченото суфле изваждаме и сервираме с топка зонов сладолед и...мммм…

За тези, които искат да знаят повече:

Това вкусно шоколадово суфле е за 3 БПВМ. Протеинът е от яйчният белтък и сухият протеин, въглехидрата е от овесеното брашно, какаото и меда, а мазнините от тахана, завишени заради сухият протеин.

Как можете да си го хапнете:

За закуска или междинка с чаша кафе. Или като десерт след малък обяд/вечеря. Пример:един среден домат / 240 г / +  Малко парченце /35 г / сиренце+3 маслинки и накрая суфлето. Да ви е сладко  :)

Рецептата е от Дора Коева. Благодарим ти!