Необходими продукти:
Предварително намазваме чашката, в която ще печем суфлето с 1 капка зехтин и я слагаме в камерата.
Ето и продуктите:
Белтъкът на 1 яйце
Една препълнена с.л. овесено брашно / в случая са смлени в булета трици – 14 г /
Две пълни с.л. сух протеин с вкус на шоколад / 23 г /
какао /10 г/
Една с.л. мед /12 г/
18г тахан / в случая е сусамов, но и с друг става /






Начин на приготвяне:
Всички продукти разбъркваме с миксер до получаване на хомогенна смес. Вадим чашката от камерата и поръсваме с малко какао и потупваме да разнесем по цялата повърхност. Изсипваме сместа и печем в предварително много добре загрята фурна на 180 градуса с вентилатор. Печем 10 – 10.5 минути. От деветата минута наблюдаваме, защото ако прекалим с печенето ще си стане кекс, а целта е да е течен центъра. На пипане с пръст трябва да е пухкаво и мекичко. Ако искате повече на брой суфлета можете да си направите сместа и да я замразите в камерата. В този случай времето за печене се увеличава с 4 – 5 минутки, но пак си трябва наблюдение. Изпеченото суфле изваждаме и сервираме с топка зонов сладолед и…мммм…
За тези, които искат да знаят повече:
Това вкусно шоколадово суфле е за 3 БПВМ. Протеинът е от яйчният белтък и сухият протеин, въглехидрата е от овесеното брашно, какаото и меда, а мазнините от тахана, завишени заради сухият протеин.
Как можете да си го хапнете:
За закуска или междинка с чаша кафе. Или като десерт след малък обяд/вечеря. Пример:един среден домат / 240 г / + Малко парченце /35 г / сиренце+3 маслинки и накрая суфлето. Да ви е сладко 🙂
Рецептата е от Дора Коева. Благодарим ти!