Необходими продукти:
4 яйца
6 – 7 с.л. мека извара или скир /240 г/
16 равни с.л. горчиво какао/ 80 г/
1 с.л. краве масло или кокосово масло – по ваш вкус /24 г/
2 с.л. кисело мляко
1 ванилия
1 бакпулвер
щипка сол
Глазурата:
10г какао
65г скир
9г шоколадов протеин на прах
12г мед
12г лешников тахан /удвоени мазнини заради скира и протеина/
Подправки и аромати каквито искате – може ром, ванилия, портокалова или лимонова кора. мента, канела, карамфил или малко кафе. Задължително сложете стевия,или еритритол на вкус.
Начин на приготвяне:
Всички продукти слагаме в купа и разбъркваме с миксер или вилица до еднородна смес. Изсипваме в леко намаслена тавичка с незалепващо покритие или с хартия за печене и печем в предварително загрята фурна до готовност. Така силно ще ухае, че няма как да не разберете, когато е готов. Но все пак около 30 – 35 минутки са достатъчни 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Това е много вкусен шоколадов сладкиш за 10 блока протеини /яйцата и изварата/, въглехидрати /какаото/ и мазнини от маслото,тахана/.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на 5 във всяко парче ще имате по 2 БПВМ.
С кафето сутрин или за следобедна закуска, ммммм…..фантазия. Може и половин осминка за десерт и просто за подслаждане. Направо е страхотеен :*
По – напредналите могат да го ползват за блат за торта, като си измайсторят и Зонов крем за целта. А те вариантите са хиляди :*
Благодарим на Светлана Петрова за идеята и на Светла Михайлова за снимките. Да ни е вкусно :* :* :*