Необходими продукти:
- Протеин с вкус на шоколад – 40 г – 4БП
- 2 бр яйца – 2БП
- 128 г Скир – 2БП
- 100 г ябълка – 1 БВ
- 56 г брашно от лимец – 4БВ
- брашно от рожков – 12 г – 1 БВ /или какао/
- 12 г кленов сироп – 1БВ /за мазане накрая/
- 100 г плод по желание – 1 БВ /за комбиниране с кекса – много е вкусно с малинки, ягоди, череши…/
- 42 г лешников тахан 14 БМ
- еритритол по желание – 40 г – не броим
- 1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Обелвате и настъргвате ябълката. Отцеждате добре от сока, който си е пуснала. Слагате в блендер и добавяте скира, еритритола и тахана /ако нямате блендер, може с пасатор да пасирате/. Разбивате двете яйца в купа с миксер и към тях добавяте блендираната смес. Добавяте протеина на прах, брашното от лимец и брашното от рошков или какао и бакпулвера. Разбъркваме добре и слагаме в правоъгълна формичка за печене, застлана с бяла хартия за печене /може и силиконова формичка, важното е да е незалепваща/. Слагаме да се пече на загрята фурна на 170 градуса, с вентилатор, за 20-25 минути. След като поизстине малко, намажете с четка кленовия сироп отгоре.
За тези, които искат да знаят повече:
Това уникално шоколадово кексче е за 8БВПМ. Протеин /сух протеин, скир/, въглехидрати /брашното, какаото, плодовете, кленовия сироп/, мазнина/тахан/.
Как можете да си го хапвате:
Ако разрежете на 8 кекса, всяко парче ще е за 1БВПМ. Идеално за малко хранене.
Рецептата и снимките са мои.
Да ви е сладко!