Необходими продукти:
- 3 яйца – 3 БП
- Скир 130 гр. -2 БП
- Зърнеста извара „Олимпус“ – 50 гр. по етикет – 1 БП
- Нискомаслена извара 56гр. – 1 БП
- Рикота 112 гр. – 2 БП
- Бакпулвер, ванилия, еритритол
- 1 с.л. непълна хуск
- Боровинки – 160 гр. – 2 БВ
- Брашно от просо 98гр. – 7 БВ
- Бадемово брашно – 18 гр. – 6 БМ
- Кокосово мляко (гъстата част) 36гр – 3 БМ
- Орехи – 3 бр. – 3 БМ
- 2-3 с.л прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разбърквате яйцата с еритритола, добавияте скира, изварата, хуска, брашното от просо, бадемовото брашно, бакпулвера и ванилията.
Изсипвате сместа в силиконова форма и посипвате с боровинките. Печете в предварително загрята фурна на 180 ° до суха клечка. След като се изпече оставяте да изстине напълно и намазвате с крема от рикотата, кокосовото мляко и прясното мляко. Поръсвате с натрошени орехи и малко какао. Украсяваме с няколко боровинки.
Изсипвате сместа в силиконова форма и посипвате с боровинките. Печете в предварително загрята фурна на 180 ° до суха клечка. След като се изпече оставяте да изстине напълно и намазвате с крема от рикотата, кокосовото мляко и прясното мляко. Поръсвате с натрошени орехи и малко какао. Украсяваме с няколко боровинки.
За тези, които искат да знаят повече:
Целият сладкиш е за 9БВПМ. Въглехидрати /брашното и плодовете/, протеини /скир, яйца, рикота, извара/, мазнини/ кокосово мляко, орехи, бадемово брашно/, завишени заради обезмалените протеини.
Как можете да си го хапвате:
Режете на 8 парчета и всяко ще има малко вече от 1 цял БВПМ. Хапвате 1 или 2 за междинна закуска.
Рецептата и снимките са на Спаска Алачева. Благодарим и!
Да ви е сладко!