Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Десерти / Идеи за сладки

Сладко – конфитюр в Зоната  

Сладко – конфитюр в Зоната  

Необходими продукти:

Първо ще уточня, че няма значение от какъв плод  искате да си направите сладко или конфитюр без захар. Единственото, което ви трябва са плодовете, голям съд и сухи бурканчета с капачки за затварянето после. В случая ви предлагам вариант на сладко от сини сливи или череши, а вие можете да си направите от каквото искате. Яла съм сладко и от ябълки – прекрасно е 🙂 

 

Начин на приготвяне:

В случая са използвани 5 килограма много узрял и мек плод за направата на сладкото.

Измиваме сливите и ги срязваме на половинки. Почистваме от костилките. Изсипваме в широк съд и слагаме във фурната на 180 – 200 градуса. Печем сладкото и проверяваме за гъстотата като капнем капка от него върху суха чинийка Ако капката не се разлива бързо и се задържа, сладкото ни е готово. Който иска може да сложи 1 ч.л. лимонена киселина преди затварянето в бурканчетата, както и стевия, ако искате да ви е по – сладко. Разпределяме в бурканчетата и затваряме плътно капачката. Обръщаме с капачката надолу докато изстине. След това прибираме на сухо и скрито за зимата. Да не го изядем веднага :* 

За тези, които искат да знаят повече:

Полученото сладко е само от въглехидрати. В зависимост от плода, който се ползва и количеството за блок се променя, но е средно между 30 и 60 г. Където и както да го ползвате в Зоната ще трябва да комбинирате с протеин и мазнина за да е балансирано 🙂 Аз ще ви дам  идеи 🙂

Как можете да си го хапвате:

Както е в случая от сини сливи или череши е 1 голяма с.л. за блок въглехидрат /25 г/ 

От ягоди, малини,праскови, кайсии, ябълки 2 с.л. е за един въглехидратен блок. Това са около 45 – 50 г

Ето две примерни рецепти, в които да участва направеното от нас вкусно сладко без захар :*

Кремче с извара и сладко 

3 – 4 с.л. мека извара от Лидъл /112 г/ или  цедено мляко /200 г/

2 големи с.л. от сладкото /45 г/

6 броя ядки – бадеми, лешници, кашу или 2 ореха или 1 с.л./24 г/ кокосово мляко/от консерва пак от Лидъл/ от гъстата, бяла част.

Смесвате продуктите и имате страхотно кремче, което е балансирано в Зоната. Можете да го хапвате за закуска, междинно хранене. Да си го взимате в кутийка навън или на работа.

Палачинка с плънка от извара и сладко

За палачинката:

1 с.л. овесени трици /19 г/

1 яйце

1 с.л. прясно мляко или вода

Щипка бакпулвер

Разбърквате продуктите и при непрекъснато бъркане изсипвате в сух тиган. Изпичате от двете страни. 

Намазвате със смес от 2 с.л. мека извара /56 г/ + 1 с.л. от сладкото /25 г/ + 3 бадема

Снимките са на Петя Вълевска. Да ни е вкусно :* :*:* 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.