Необходими продукти:
- 56г кремообразна извара /нискомаслена/ 1БП
- 60г сух протеин/ванилия, шоколад/ 6БП
- 1 ч.ч. прясно мляко 220мл 1БВПМ
- банан 160г 4БВ
- какао 20г 2БВ
- мед 12г 1БВ
- лешников или фъстъчен тахан 21г 7БМ
- черен шоколад с над 70% какао 21г 7БМ
- ванилия, стевия по-желание
Начин на приготвяне:
Нарязвате си банана на колелца и го замразявате в пликче във фризера предварително. Замразените парченца банан слагате в блендер, заедно с всички останали съставки, без шоколада. Попринцип от сухия протеин, банана и меда, сладоледа е сладък, по ваше желание може да добавите стевия или еритритол. Разпределяте в 4 купички и поръсвате равномерно парченцата шоколад. Може и в цяла купа да излеете цялото количество сладолед. Връщате във фризера поне за 3 часа.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялият сладолед е за 8БВПМ. Въглехидрати /банана, меда, какаото, прясното мляко/, протеините /сухия протеин, прясно мляко/ и мазнина, удвоена заради сухия протеин и нискомаслената извара /тахана и шоколада/.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на 4 във всяка част ще има 2БПВМ. Идеално за следобедна закуска 🙂
Рецептата и снимките са по моя идея. Да ви е вкусно :* :* :*