Необходими продукти:
- 200 гр. ябълки – 2 БВ
- 76 г. овесени трици – 4 БВ
- Кайсии – 3 броя (по-малки) – 1 БВ
- 65г малини и 40г боровинки – 1 БВ
- 2 белтъка – 1 БП
- 18 гр.шоколадов протеин – 2 БП
- 195 г скир – 3 БП
- 112г нискомаслена извара – 2 БП
- 24г лешников тахан – 8 БМ
- 8бр орехи – 8 БМ
- Ванилия, бакпулвер, еритритол, канела
Начин на приготвяне:
Правите първо блата от двата разбити белтъка, овесените трици, ябълките, канелата, протеина, тахана, орехите, ванилията, бакпулвер 1/2 пакетче, еритритол.
Хубаво разбитата смес разпределяте в 4 тарталети и печете на загрята фурна на 180° около 20 мин. и после още 10 мин. с вентилатор.
След изпичане и изстиване на блатчетата, разпределяте крема от скира, изварата, ванилията и малко еритритол.
Украсявате с плодовете и естествено листенце мента.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялото количество тарталети е за 8БВПМ. Въглехидрати /триците и плодовете/, протеини /скир, белтъци, сух протеин, извара/, мазнини/ тахан и орехи/, удвоени заради обезмалените протеини.
Как можете да си го хапвате:
Всяка тарталета има по 2 БВПМ. Хапвате 1 за междинна закуска.
Рецептата и снимките са на Спаска Алачева. Благодарим и!
Да ви е сладко!