Необходими продукти:
За блатчетата:
Оризово брашно – 2 с.л./ 25 г
Кокосово брашно – 3-4 с.л. / 40 г /
Ванилов протеин – 1 пълна с.л. / 9 г /
един белтък разбит на сняг
Стевия на вкус, може лимонова кора малко, топла вода, щипка сол, малко бакпулвер
*Отделяте си 8 с.л. прясно мляко и ½ с.л. мед за сиропиране на блатчетата след изпичане
За крема:
4-5 с.л. мека извара / 168 г /
Една и половина с.л. ванилов протеин / 12-13 г /
24г мед
3-4 с.л. /към 45-50 г / гъстата част от консерва кокосово мляко
2-3 с.л. прясно мляко
Шепа ягоди / 140 г /, ако няма в момента ягоди, може с друг плод 100 г 🙂
Начин на приготвяне:
На тарталетите:
Смесваме брашната с протеина, водата, подправките и ароматите. Разбиваме белтъка на сняг и внимателно добавяме към сместта. Разделяме на 6 и разпределяме във формите за тарталети / ако нямате – направете си го като блат в тавичка /. Печем 20-25 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна. Като се изпекат, още топли ги сиропираме с предварително разтворения в млякото мед.
Докато сме пекли блата сме си приготвили крема:
Просто смесваме всички продукти за него и разбиваме до гладък, нежен крем, разпределяме върху тарталетите и украсяваме по равно всяка с ягоди. За който иска – да поръси с мъничко натрошен черен шоколад.
За тези, които искат да знаят повече:
Независимо как ще го направите – като една цяла торта или 6 тарталети, във всяко парче има по един блок протеини / белтъка, изварата, протеинът на прах /, въглехидрати / брашната, ягодите и меда / и завишени мазнини / кокосовото мляко /, заради протеинът на прах. Тоест цялото е за 6 БПВМ.
Как можете да си го хапнете?
Една тарталетка за десерт след вечеря или обяд. Може и половин, на който му е много / но няма да удържите, уверявам ви 😉 /
Две тарталети за малко хранене или три за голямо 🙂
Уникално вкусен десерт, щом се е харесал на дете, а на децата трябва да се доверяваме :*
Много благодарим на Деси Чанева за сладкото изкушение, страхотните снимки и идеи :* А на вас да ви е вкусно!