Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Тиквен пай

Назад

Необходими продукти:

1 яйце и 3 белтъка

Едно цяло пакетче мека извара Пилос от Лидл / може Скир или и обикновена извара /

Настъргана, сурова тиква – две големи шепи / 280 г /

4 -5 с.л. ябълково брашно / 100 г /

3 ореха

3 ч.л. чиа

3-4 с.л. хуск

бакпулвер

малко прясно мляко / 50 мл/

канела, стевия, ванилия и лимонова кора на вкус

Начин на приготвяне

 Настъргваме тиквата и към нея  добавяме добре разбитите яйца с изварата. Разбъркваме добре и добавяме ябълковото брашно, прясното мляко и останалите продукти и разбъркваме отново. Печем в кръгла форма върху хартия за печене около 40 минути в умерена фурна на 160 градуса до зачервяване.

За тези, които искат да знаят повече:

Тиквения вкусен кекс е за 6 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от яйцата и изварата, въглехидратите са от тиквата и брашното, а мазнините са от орехите и чиата.

Как можете да си го хапнете?

Ако го разделите на 6 равни парчета във всяко ще имате по 1 БПВМ. Две парчета са за закуска или междинка. С чаша кафе,ммм… :*

Едно парче кекс с чаша кисело мляко също е страхотен вариант.

Да ви е вкусно :)

С благодарност към Цвети Цанова за чудесната рецепта :*