Необходими продукти:
1 яйце и 3 белтъка
нискомаслена извара от Лидл / 200г/
Настъргана, сурова тиква – две големи шепи / 280 г /
4 -5 с.л. ябълково брашно / 100 г /
3 ореха
3 ч.л. чиа
3-4 с.л. хуск
бакпулвер
малко прясно мляко / 50 мл/
канела, стевия, ванилия и лимонова кора на вкус
Начин на приготвяне
Настъргваме тиквата и към нея добавяме добре разбитите яйца с изварата. Разбъркваме добре и добавяме ябълковото брашно, прясното мляко и останалите продукти и разбъркваме отново. Печем в кръгла форма върху хартия за печене около 40 минути в умерена фурна на 160 градуса до зачервяване.
За тези, които искат да знаят повече:
Тиквения вкусен кекс е за 6 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от яйцата и изварата, въглехидратите са от тиквата и брашното, а мазнините са от орехите и чиата.
Как можете да си го хапнете?
Ако го разделите на 6 равни парчета във всяко ще имате по 1 БПВМ. Две парчета са за закуска или междинка. С чаша кафе,ммм… :*
Едно парче кекс с чаша кисело мляко също е страхотен вариант.
Да ви е вкусно 🙂
С благодарност към Цвети Цанова за чудесната рецепта :*