Необходими продукти:
- 3 яйца – 3 БП
- 550 мл прясно мляко – 2.5 БПВM
- 84 гр рикота – 1.5 БП
- 9 гр протеин – 1 БП
- 420 гр тиква – 3 БВ
- 25 гр брашно от тапиока – 2.5 БВ
- 6 и 1/2 ореха – 6.5БM
- Ванилия и еритритол
Начин на приготвяне:
Сваряваме тиквата и блендираме до получаване на пюре. Добавяме ванилията, еритритола и млякото и разбъркваме. Варим на слаб котлон около 10-12 мин. Разбъркваме яйцата с брашното до получаване на гладка смес. При непрекъснато бъркане добавяме яйчената смес към тиквената. Варим до сгъстяване и сваляме от котлона. Разбъркваме рикотата с протеина и 1 с.л.прясно мляко. Добавяме към вече сварения крем и разбъркваме отново до получаване на хомогенна смес. Разпределяме в 4 чашки и поръсваме с орехи.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялото количество е за 8 БВПМ. Протеини /яйца, рикота, протеин на прах, пр.мляко/, въглехидрати /тиквата, брашното от тапиока и пр. мляко/. Мазнини /орехи, пр.мляко/.
Как можете да си го хапвате:
Разпределяте в 4 купички и всяка ще има 2БВПМ.
Рецептата и снимките са на Спаска Алачева. Благодарим и!
Да ви е сладко!