Необходими продукти:
100 г бишкоти
24 бр. череши
700 г скир
1 желатин
80 г кокосово мляко /Лидл, гъстата част/
54 г шоколад над 70% какао /без захар/
50-100 мл прясно мляко – не броим
½ – 1 ч.л. нес кафе
стевия, ванилия
Начин на приготвяне:
Желатинът се накисва според указанията. Млякото се затопля леко и в него се разтваря нес кафето. Бишкотите се потапят в млякото с кафе и се подреждат на дъното на малък правоъгълен съд или тава. Махат се костилките на черешите и се нарязват на малки парченца. Смесват се със скира, кокосовото мляко, стевията и разтворения на водна баня желатин. Добавя се и ванилия. Изсипва се върху бишкотите, покрива се с домакинско фолио и се прибира за поне 4 часа в хладилника да стегне. Преди сервиране се поръсва с натрошения или настърган шоколад.
Внимание!!! Желатинът не трябва да се нагрява прекалено, а само колкото да се разтвори и втечни. Прекаленото нагряване ще развали желиращите му свойства.
За тези, които искат да знаят повече:
Това тирамису е за 12 блока протеини /скир, желатин/, въглехидрати /бишкоти, череши/ и мазнини / кокосово мляко, шоколад, удвоени заради скира и желатина/.
Как можете да си го хапвате:
Тирамисуто се разрязва на 6 парчета, всяко по 2 блока. Чудесен е за закуска, следобедна или десерт.
Благодарим за рецептата и снимките на Даниела Пенчева.
Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!