Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

"Торта Гараш"

Назад

Необходими продукти за малка тортичка: /ако искате по – голяма умножете по 2 или 3 всички продукти/

за крема: 

1 меко авокадо

3 жълтъка 

3с.л. мед /40 г/

4 пълни с.л. меката извара на Пилос / от Лидл – 150 г/ или цедено мляко или заквасена сметана* 

3,4 с.л. какао / който не обича толкова какаово, може да сложи по – малко/

за блата: 

3 белтъка 

6 бр малки фурми + малко стевия / или 1 с.л.кафява захар /

½ чаша с орехи – тук завишаваме мазнините 

Начин на приготвяне: 

За приготвянето на блата: 

3 белтъка се разбиват с миксер на сняг.

Фурмите се нарязват много на ситно, добавя се съвсем малко стевия / или направо захарта, без фурмите и стевията се разбива с белтъците/.

Смлените орехи се добавят много внимателно към белтъците на сняг, бърка се с дървена лъжица и накрая се добавят и фурмите със стевияте /или захарта/.

Включвате фурната на 180 градуса, оформяте 2 еднакви кръга от тази смес върху хартия за печене. Аз използвах тавата на фурната тъй като е най – голямата за тази цел. Друг вариант е просто да оформите голям правоъгълник и да го разделите на две равни части след това. 

За приготвянето на крема: 

Всички продукти за крема се разбиват с миксера, може и кухненски робот или нещо подобно. Това е за крема – става супер лесно. *

Сглобяването на тортата:

В голяма чиния или малка подложка за торта поставяте първия блат, отгоре мажете с половината крем, след това слагате и следващия блат и донамазвате с другата половина. Това е, за украса може да ползвате още малко орехи или портокалови корички. Важно е само да са изстинали блатовете.

Рецептата е супер лесна и елементарна – няма къде да объркате :) Опитайте и кажете не ви ли прилича на истинската :) Мммм.. ядеш торта и отслабваш! 

За тези които искат да знаят повече: Тъй като това е малка тортичка, цялата излиза 6 блока П и В, но със завишени мазнини. Протеините са от изварата и яйцата, въглехидратите от фурмите, меда и какаото, мазнините от авокадото и орехите.

По колко може да изядете: 

Тъй като знам, че всеки се пита по колко най – много може да изяде :):):) Ето отговора...

На едно голямо хранене, може да изядете половината торта и да не ядете нищо друго. 

А другия вариант е да си я разделите на малки парченца и да си я хапвате по малко, например ако я разделите на 6 – да изяждате 1 или 2 парчета за малко хранене няколко пъти, може и с маалко кисело млекце :) 

Забележки: *Със заквасената сметана ще стане с доста повече мазнина, по – калорично и ще поизлезете от баланса, но все пак ако я направите 1 път, няма да се отровите :) 

                     *Много е важно да не е друга изварата /може да видите тази тук /, няма да се получи такава мека и вкусна консистенция, защото повечето извари са сухи и стипцави...

                     *Ако имате повече време, може да направите първо крема и да го оставите в хладилника да се изстуди и да стегне малко и след това да намажете изстиналите блатове :) 

                     *Снимките ми станаха трагични, но за сметка на това беше супер вкусна, който си пада по какаово сладко – определено ще му хареса… Ето и как можеше да изглежда тортата, ако не беше изядена прясна, а беше престояла 1 ден в хладилника :)