Необходими продукти за малка тортичка: /ако искате по – голяма умножете по 2 или 3 всички продукти/
за крема:
51г меко авокадо
3 жълтъка
3с.л. мед /33 г/
4 пълни с.л. меката обезмаслена извара / от Лидл – 168 г/ или цедено мляко или заквасена сметана*
10 г какао
за блата:
3 белтъка
4 бр малки фурми + малко стевия / или 1 с.л.кафява захар /
½ чаша с орехи – тук завишаваме мазнините
Начин на приготвяне:
За приготвянето на блата:
3 белтъка се разбиват с миксер на сняг.
Фурмите се нарязват много на ситно, добавя се съвсем малко стевия / или направо захарта, без фурмите и стевията се разбива с белтъците/.
Смлените орехи се добавят много внимателно към белтъците на сняг, бърка се с дървена лъжица и накрая се добавят и фурмите със стевияте /или захарта/.
Включвате фурната на 180 градуса, оформяте 2 еднакви кръга от тази смес върху хартия за печене. Аз използвах тавата на фурната тъй като е най – голямата за тази цел. Друг вариант е просто да оформите голям правоъгълник и да го разделите на две равни части след това.
За приготвянето на крема:
Всички продукти за крема се разбиват с миксера, може и кухненски робот или нещо подобно. Това е за крема – става супер лесно. *
Сглобяването на тортата:
В голяма чиния или малка подложка за торта поставяте първия блат, отгоре мажете с половината крем, след това слагате и следващия блат и донамазвате с другата половина. Това е, за украса може да ползвате още малко орехи или портокалови корички. Важно е само да са изстинали блатовете.
Рецептата е супер лесна и елементарна – няма къде да объркате 🙂 Опитайте и кажете не ви ли прилича на истинската 🙂 Мммм.. ядеш торта и отслабваш!
За тези които искат да знаят повече: Тъй като това е малка тортичка, цялата излиза 6 блока П и В, но със завишени мазнини. Протеините са от изварата и яйцата, въглехидратите от фурмите, меда и какаото, мазнините от авокадото и орехите.
По колко може да изядете:
Тъй като знам, че всеки се пита по колко най – много може да изяде :):):) Ето отговора…
На едно голямо хранене, може да изядете половината торта и да не ядете нищо друго.
А другия вариант е да си я разделите на малки парченца и да си я хапвате по малко, например ако я разделите на 6 – да изяждате 1 или 2 парчета за малко хранене няколко пъти, може и с маалко кисело млекце 🙂
Забележки: *Със заквасената сметана ще стане с доста повече мазнина, по – калорично и ще поизлезете от баланса, но все пак ако я направите 1 път, няма да се отровите 🙂
*Много е важно да не е друга изварата /може да видите тази тук /, няма да се получи такава мека и вкусна консистенция, защото повечето извари са сухи и стипцави…
*Ако имате повече време, може да направите първо крема и да го оставите в хладилника да се изстуди и да стегне малко и след това да намажете изстиналите блатове 🙂
*Снимките ми станаха трагични, но за сметка на това беше супер вкусна, който си пада по какаово сладко – определено ще му хареса… Ето и как можеше да изглежда тортата, ако не беше изядена прясна, а беше престояла 1 ден в хладилника 🙂