Необходими продукти:
За блата:
1 яйце
Около 3 с.л. овесени трици / 38 г /
Малко прясно мляко, ванилия, стевия
За крема:
12 бр. кайсии / моите са замразени, но може и всякакъв друг вид плод за 4БВ /
1 ч.ч. извара / 168 г /
7 г сух протеин / в случая ванилия /
1 пакетче желатин
Малко прясно мляко, течна ванилия, стевия.
За украса: 18 г кокосови стърготини и 2 ореха / завишени заради протеина и желатина /
Начин на приготвяне:
Смесваме продуктите за блата и изпичаме във форма с подвижно дъно. Като се изпече, оставяме да изстива и приготвяме крема / всичко в блендера без желатина / Самият желатин разтваряме на водна баня и прибавяме към крема, който изсипваме върху вече охладения блат както е във формата за торта. Оставяме в хладилника за няколко часа да стегне и поръсваме със кокоса и орехите. Разделяме на 6 равни парчета.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялата тортичка е за 6 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините от изварата, яйцето и сухият протеин, въглехидратите от плодовете и триците, а мазнините от кокосовите стърготини и орехите.
Как можете да си я хапнете?
Вече сме разделили тортата на 6 равни парчета и във всяко има по 1БПВМ. Можете да хапнете едно или две парчета за малко хранене. Можете да прибавите 1 или половин парче към обяда или вечерята си.
Да ви е вкусна тази освежаваща торта 🙂