Необходими продукти:
За палачинките:
4 яйца
Трици +брашно от лимец общо около 6 с.л. / 60 г /
Прясно мляко 100 мл
Ванилия
Крем с който намазваме палачинките:
Сусамов тахан 5с.л
Мед 1/2с.л.
Малко пр.мляко
Крем Ванилия ,с който заливаме тортата:
Прясно мляко 440 мл
Мед 1/2 с.л.
2 яйца
Брашно от лимец 2 с.л. / 15 г /
Сух протеин Ванилия- 5-6 с.л. / 24 г /
Ванилия ,стевия
Украса :
Портокал 200 г / може и друг плод- например ягоди 280 г /
5 ореха
Начин на приготвяне:
От сместа за палачинките си изпичаме около 6-7 тънки палачинки и ги оставяме да изстиват. От тахана, меда и малко прясно мляко / да стане като кашичка / намазваме палачинките и ги навиваме. Нареждаме ги в правоъгълна тавичка., както е показано на една от снимките.
На котлона в малка тенджерка слагаме млякото да се подгрее и добавяме меда, след това разбитите с тел яйца. Бъркаме около минутка и добавяме лимецовото брашно. Като почне да се сгъстява, махаме от котлона и добавяме сухият протеин, ванилията и стевията. Разбъркваме да се смеси добре. Заливаме вече изстиналите палачинки с топлото кремче. Оставяме тортата в хладилника да постегне и после украсяваме с нарязаните орехи и плодовете.
Разделяме тортата на шест равни парчета. Никак не е сложно. Опитайте 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Чудесна торта се получи, ммм… Цялата е за около дванайсет блока протеини / яйцата, сухият протеин и от прясното мляко /, въглехидрати / меда, триците, брашното, млякото и плодовете /, и мазнини /тахана и ядките, които завишаваме заради протеина /.
Как можете да си я хапвате?
В едно парче торта има 2 БПВМ. Тоест с чашка кафе е идеалната закуска/междинка.
Две парчета или парче и половина за голямо хранене.
А половин парче – за подслаждане след голямо хранене.
Благодаря на Мария Анастасова, която измисли тази торта, а аз ви пожелавам приятен апетит 😉