Необходими продукти:
- 140 г бисквити – 10БВ /по етикет/
- 280 г ягоди – 2БВ
- 650 г скир – 10БП
- 2 бр. желатин – 2БП
- 54 г черен шоколад – 18БМ
- 18 г ядки – 6БМ
- 70-100 г еритритол
- ванилия
Начин на приготвяне:
В правоъгълна тавичка подреждаме ред бисквити. Разтваряме желатина на водна баня, според указанията на етикета. Добавяме еритритола в скира и после добавяме желатина по-малко/за да не се пресече/в крема, също и ванилия. Който обича може да сложи корички портокал и лимон. През това време разтопяваме шоколада на вода баня. Върху бисквитите слагате половината скир и половината ягоди, нарязани на тънки филийки и заливаме с половината разтопен шоколад. После слагаме отново ред бисквити, ред крем и отново ягоди и шоколад, а накрая натрошени ядки и съвсем мъничко парченце бисквита. Оставяте за поне 2 часа в хладилника да отлежи. Може да си я приготвите и от предната вечер.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна торта е за 12БВП24М . Въглехидрати /бисквити и ягоди/, протеини/скир, желатин/, мазнини /ядки, шоколад/, удвоени заради обезмаслените скир и желатина.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте цялата торта на 6 равни парчета и всяко е за 2БВПМ. Идеална за поводи, следобедна закуска или за десерт!
Идеята и снимките са мои.
Да ви е сладко!