Необходими продукти:
За блата:
4 яйца
5 – 6 с.л. брашно от лимец /56 г/
7 – 8 с.л. соево брашно /90 г/
3 – 4 с.л. от течната част на сладко от тиква – рачел /48 г/
бакпулвер, канела, стевия на вкус
За крема:
Средно голямо парче сварена или печена тиква /200 г/
Скир /390 г/
5 – 6 с.л. от течната част на слладкото от тиква – рачел /72 г/
стевия, ванилия на вкус
15 – 16 ореха за украсата
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и смесваме с останалите продукти за блата. Изсипваме в тавичка или форма за торта с хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка. Докато поизстине блата си приготвяме крема. Разделяме блата през средата на две равни полвини, сиропираме с малко от водата, в която се е варила тиквата или с малко прясно мляко и намазваме с крем. Слагаме отгоре втория блат и пак крем. Отгоре украсяваме с орехите, които сме смлели предварително.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашата торта е за около 16 блока протеини /скира, яйцата и от соевото брашно/, въглехидрати /брашната, тиквата, рачела/ и мазнини от орехите.
Как можете да си го хапвате:
Ако я разделим на 8 парчета във всяко ще има по около 2БПВМ. За закуска, за подслаждане и поччерпка. Изглежда и със сигурност е много вкусна :*
Благодарим на Анна Русинова за рецептата и снимката. Да ни е сладко :* :* :*