Необходими продукти:
За блата:
4 яйца
5 – 6 с.л. скир /240 г/
16 равни с.л. натурално какао /80 г/
средна бучка краве масло /24 г/
2 с.л. кисело мляко
1 бакпулвер
стевия, ванилия, есенции по желание
За крема:
1 голямо добре узряло авокадо /51 г/
5 – 6 с.л. какао /30г/
5 с.л. мед /55 г/
2 опаковки мека, кремообразна извара 480 г
по желание есенции – ром,шоколад, портокал
За украса:
пет смлени ореха
Начин на приготвяне:
Продуктите за блата се разбиват с миксер и получената смес се изсипва във форма за торта, застлана с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 минути и до суха клечка. След охлаждане блата се разрязва хоризонтално на две. Продуктите за крема се блендират до гладка консистенция. Тортата се сглобява като се редуват блат с крем и се завършва с крем. Украсява се със смлените орехи.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялата торта е за 16 блока протеини /от яйцата и изварите/, въглехидрати /от какаото и меда/ и мазнини от маслото, авокадото и ядките.
Как можете да си го хапвате:
Можете да я разделите на осем равни парчета. Така във всяко ще има по 2 БПВМ.
Снимките са на Мариета от моята група. Благодарим и да не вкусно :* :* :*