Необходими продукти:
- 70 г праскови от компот – 2БВ /по етикет/
- 10 бр. бисквити – 5БВ /по етикет/
- 20 г протеин напрах ванилия – 2БП
- 320 г скир – 5БП
- 12 бр. шамфъстък – 4БМ
- 30 г черен шоколад с над 70% какао – 10БМ
- 50 – 60мл прясно мляко – не броим
- 3-4 с.л. еритритол или няколко капки стевия
- ванилия
Начин на приготвяне:
Върху целофан поставяте 6 обикновени бисквити, потопени в прясното мляко. После намазвате с 1/3 от скира, който предварително сте разбъркали с еритритола и ванилията и протеина, поставяте останалите 4 бисквити в двата края, отново потопени в мляко /виж.снимките/. В средата на рулото слагате нарязаните праскови и натрошавате 10г черен шоколад върху тях. Отново намазвате 1/3 от скира и сгъвате тортата на триъгълник, заедно с целофана. Притискате добре и оформяте тортата. Леко махате целофана и намазвате с последния скир, така че да се разпредели всякъде/виж снимките/. Разтопявате останалия шоколад на водна баня и заливате отгоре, накрая натрошавате шамфъстъка. Най-добре е да се остави в хладилника за една вечер и да се хапва на другия ден, но ако сте нетърпеливи, може и след 2-3 часа да я консумирате. За да ви се изясни как точно се прави тортата, следвайте стъпките на снимките /сменят се със стрелкичките/.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна торта е за 7БВП и 14БМ . Въглехидрати /бисквити и праскови/, протеини/скир, протеин на прах/, мазнини /шамфъстък, шоколад/, удвоени заради обезмасления протеин.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте на 7 равни парчета и всяко е за 1 блок. Идеална за поводи, следобедна закуска или за десерт!
Идеята и снимките са мои, а изпълнението е на екипа ми. Благодаря им!
Да ви е сладко!