Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Ванилов крем с ягоди и шоколад

Назад

Необходими продукти:

2 яйца

2 големи шепи ягоди / 280 г /

2 ч.ч. нискомаслено прясно мляко / 440 мл /

1 равна с.л. мед

3-4 с.л. сух ванилов протеин / 24 г /

2 равни с.л. брашно от лимец  15г / може и овесени трици / 19 г /

7 ореха 

10 г тъмен шоколад над 70%

По желание: Стевия и ванилия

Начин на приготвяне:

В малка тенджерка слагаме прясното мляко и загряваме на котлона. Като се позатопли добавяме меда /меда може да добавите и след като е готов крема, да залеете всяка чашка по малко с него/, а малко по-късно и разбитите яйца.

Намаляме котлона и бъркаме непрекъснато. Добавяме брашното и разбъркваме още минутка-две, докато се сгъсти. изключваме котлона и добавяме протеина, стевията и ванилията.

В шест стъклени чашки разпределяме нарязаните ягодки, като 6 от тях оставяме за украса. Разпределяме по равно кремчето, а отготе поръсваме с нарязаните орехи и шоколад. Ами това е ;) Имаме вкусно, сладко кремче.

За тези, които искат да знаят повече:

Вкусното ни кремче е за седем блока протеини /яйцата, протеинът на прах и малко от прясното мляко/, въглехидрати / плодовете, меда, брашното и малко от прясното мляко / и мазнини / орехите и шоколада /

Във всяка чашка имаме по 1БПВМ и маалко отгоре ;)

Как можете да си го хапвате?

Две такива кремчета са за малко хранене –  закуска или междинка.

Три са за голямо ханене.

А ако след като сте обядвали или вечеряли вече едно кремче е идеалният вариант за подслаждане. По-добре с малко повече блокове, но балансирано ;)

Да ви е вкусно :*

Мария Анастасова, благодаря ти за прекрасните, вдъхновяващи идеи!

 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!