Тези кремчета са добре познатите ни прахообразни в пакетчета на Доктор Йоткер. За варене или за разбиване за три минути – момичетата в моята група направиха така, че да можем да ги ползваме в Зоната. Вярно е, че имат някое друго Е в състава си, но няма как да ги избегнем изцяло в ежедневието си.
Необходими продукти:
Едно пакетче кремче на Д-р Йоткер – -дали ще е за разбиване за три минути или за варене почти няма разлка, вие си го пригответе по указанията на опаковката като е важно да кажа, че ако е с варене не слагате захарта. Ето варианти за баланс 😉
Вариант 1:
Вече сте си направили кремчето. Ако е с варене пропускате захарта, пак си става изчакайте леко да поизстине, като преди това сте го покрили с капак за да не хваща коричка. Можете и да не сложите цялото количество мляко за да стане малко по – гъсто – например вместо с 500 мл мляко с 400 мл го направете и варете до пълно сгъстяване. И така. Към изстиналото кремче добавяме 2 с.л. от меката извара от Лидъл /60 г/и 1 – 2 с.л протеин на прах /10 г/ с вкус ванилия или какъвто имате и смятате, че ще си подхожда според вида на кремчето. Разбъркваме добре до хомогенност и изсипваме в 4 чашки.Добавете си ядки – за цялото количество 10 – 12 бадемчета ще са супер. Може да подсладите със стевия. Слагаме в хладилника да се охлади.
Ако кремчето е за разбиване просто разбивате и накрая добавяте същото количество извара и ядки.
Вариант 2:
Като първият, но вместо изварата слагаме двойно количество сух протеин /20 г/
Вариант 3:
Тези кремчета в балансирания им вариант и с добавен желатин стават и за торти. Прилагам и снимка :*
За тези, които искат да знаят повече:
Ако сте разделили по равно в четири чашки във всяка ще има по 1БПВМ – протеини от изварата и сухият протеин и малко от прясното мляко, въглехидрати от самото кремче и прясното мляко и мазнини от ядките.
Как можете да си ги хапвате:
Една или две чашки стават за закуска или следобедно хранене. Такова кремче можете да ползвате за да си намажете палачинка или за крем за торта – идеален е. :*
Идеите и снимките са на Албена Боянова и Евдокия Иванова. Благодарим и да ни е вкусно :* :*