Необходими продукти:
200 гр. ябълка
2бр. кори за баница
2бр. цели ореха
1 пълна ч.л. краве масло
Канела, еритритол или стевия, кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Разрязваме всяка кора за баница на половина, по дължина. Нарязваме ябълката на тънки филийки. Запичаме я в незалепващ тиган, докато омекне. След което подреждаме парченцата върху горния край на кората, като леко ги застъпваме едно за друго. Поръсваме с еритритол или стевия, канелата и половин натрошен орех на всяка розичка. Прегъваме долния край на кората през средата, за да стане като джобче (да не се разпада розичката отдолу, виж снимките). Завиваме всяко парче на руло. Получават се 4 розички. Слагаме във формички за мъфини и запичаме леко във фурната на 180-200 градуса, за много кратко. Запичат се много бързо, така че ги следете. След като ги извадим намазваме със съвсем малко масло и поръсваме с кокосови стърготини за разкош.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашите “розички” са за 6 БВМ, въглехидрати /корите за баница и ябълката/, мазнини от орехите и маслото.
Как можете да си го хапвате:
ЗАБЕЛЕЖКА: Всяка розичка е по 1.5 блока въглехидрат и мазнина, към нея трябва да се добави 1.5 блока протеин. Може това да е 100гр. скир или 90гр. нискомаслена мека извара, за да има баланс.
Може да си хапвате 1 розичка със скир за закуска или за следобедна закуска.
Благодарим от сърце за рецептата и снимките на Петя Вълевска. Бон апети!