Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Ябълкова фантазия

Назад

Необходими продукти:

1 яйце /или 2 белтъка/

Едно пакетче и малко отгоре от меката, кисела извара Пилос от Лидъл / 300 г /

5 средни на големина ябълки, нарязани на филийки / в нарязан вид да са към 500 г /

1 с.л. овесени ядки / 14 г /

1 ч.л. чиа / 5 г / – може и без нея, ако нямате

12 ядки /с лешници или бадеми става супер/

2 равни с.л. кокосови стърготини – 12 г / който няма кокосови стърготини или не обича може да го замени с 12 ядки от горните /

ванилия, канела, лимонова кора и стевия по желание

Начин на приготвяне:

Във форма за торта застиламе хартия за печене.

От всички съставки / без ябълките / правим смес, а ябълките нареждаме ветрилообразно върху хартията.

После изсипваме сместта върху ябълките и печем до зачервяване в умерена фурна /180 градуса /

За тези, които искат да знаят повече:

Тази мноого вкусна ябълкова “пита” е за шест блока протеини, въглехидрати и мазнини. Яйцето и изварата са протеинът, овесените ядки и ябълките са въглехидрата, а мазнината / е леко увеличена, заради обезмаслената извара/ –  чиата, кокоса и ядките.

Как  можете да си я хапвате?

Разделяте готовото печиво на 6 равни парчета и така във всяко имате по 1 БПВМ

1 вариант: За закуска – 2 парчета /може с него - чаша кафе или с чаша айрянче/

2 вариант: За закуска – 1 парче /може с него /с чаша кисело мляко 2%

3 вариант За десерт след голямо хранене – половин или едно парче

Да ви е вкусно ;)