Необходими продукти:
1 яйце /или 2 белтъка/
Едно пакетче и малко отгоре от меката, нискомаслена извара от Лидъл / 280 г /
5 средни на големина ябълки, нарязани на филийки / в нарязан вид да са към 500 г /
1 с.л. овесени ядки / 14 г /
1 ч.л. чиа / 6 г / – може и без нея, ако нямате
12 ядки /с лешници или бадеми става супер/
2 равни с.л. кокосови стърготини – 12 г / който няма кокосови стърготини или не обича може да го замени с 12 ядки от горните /
ванилия, канела, лимонова кора и стевия по желание
Начин на приготвяне:
Във форма за торта застиламе хартия за печене.
От всички съставки / без ябълките / правим смес, а ябълките нареждаме ветрилообразно върху хартията.
После изсипваме сместта върху ябълките и печем до зачервяване в умерена фурна /180 градуса /
За тези, които искат да знаят повече:
Тази мноого вкусна ябълкова “пита” е за шест блока протеини, въглехидрати и мазнини. Яйцето и изварата са протеинът, овесените ядки и ябълките са въглехидрата, а мазнината / е леко увеличена, заради обезмаслената извара/ – чиата, кокоса и ядките.
Как можете да си я хапвате?
Разделяте готовото печиво на 6 равни парчета и така във всяко имате по 1 БПВМ
1 вариант: За закуска – 2 парчета /може с него – чаша кафе или с чаша айрянче/
2 вариант: За закуска – 1 парче /може с него /с чаша кисело мляко 2%
3 вариант За десерт след голямо хранене – половин или едно парче
Да ви е вкусно 😉