-
Необходими продукти:
2 филийки хляб Бонус или Тонус
1 длан телешка кайма / 84 г /
пресен зеленчук по желание – ½ краставица или кисели краставички, зелени салатки, прясна чушка, ако е домат – съвсем малко.
1 малка ябълка /100 г/
100 г цедено мляко или 56 г извара
6 ядки или 1 ч.л.тахан /фъстъчено масло/

Начин на приготвяне:
Забележка* Може да си овкусите каймата с подправки по ваш вкус, малко лук, 1 яйце / ако е към 400 г каймата / и да си отделите да имате разпределена или за кюфтенца, или намазана директно на филийките и замразени във фризера. Аз когато имам място във фризера, си правя няколко филийки, намазани с по 40 г кайма и замразявам във фризера, и когато ще ги хапвам, ги вадя и слагам в пресата до готовност, без да ги размразявам предварително.
Намазвате си филийките с каймата, изпичате ги, приготвяте си суров зеленчук по желание, а за десерт си приготвяте 1 ябълка /100 г / , объркана с цеденото мляко /100 г / и ядките + подправки по желание – канела, ванилийка и др. Лесно, засищащо и многооо вкусно!
За тези, които искат да знаят повече: това са 3 блока П,В,М. Протеините са от каймата и цеденото мляко, въглехидратите от филийките и плода, и мазнините от ядките, има и в каймата малко.