Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Обяд / Вечеря

Агнешко печено с ориз и гъби  

Агнешко печено с ориз и гъби  

  • Как да разпределите храната в чинията си?

    Без значение по каква рецепта ще приготвите агнешкото и ориза, важно е как ще разпределите храната в чинията си, стига да сте добавяли съвсем малко мазнина, разбира се, /трябва да се пада 1 ч.л. на порция, не повече/ и, ако е възможно, оберете най-чистото месо. По-долу е и моята рецепта. 

    Ето как да разпределите, ако вече имате готово приготвено ястие: 

    1 длан от печеното агнешкото – /120 г/

    1 юмрук ориз – /140 г, ако и гъбите са вътре; ако оризът е чист – 120 г/ 

    Свежа салата от зелении по избор – маруля, спанак, айсберг и т.н.

    Общо мазнината на едно хранене трябва да ви е 1 ч.л. 

    За, тези които искат да знаят повече – това са 4 блока П,В,М. Протеините са от агнешкото, въглехидратите – от ориза и зелениите, мазнините – от мазнината, която сте ползвали, дали към месото или за ориза – няма значение. 

    Моята рецепта за агнешко печено с гъби и ориз:

Продукти:

За агнешкото: 2,5 кг сурово агнешко месо, сол, 1 връзка джоджен, малко лют червен пипер, черен пипер, балканска шарена сол, сух чесън, червен пипер, 3-4 с.л. зехтин, ½ чаша бяло вино, сокът на ½  лимон.

Агнешкото се нарязва (аз моля човека в транжорната да го направи на порции) на едри порции. Джодженът се нарязва на ситно. С изброените продукти се прави нещо като топинг и месото се намазва обилно. Аз го правя от предната вечер и слагам всичко в една голяма купа. Завивам с фолио и оставям цяла нощ в хладилника.

Печене: в тавата от фурната нареждам порциите месо. Изсипвам всичко от купата и в нея наливам около 3 ч.ч. вода (може и 3 и ½, не пречи). Загрявам фурната на 180 градуса. Завивам тавата много плътно с алуминиево фолио. Поставям на средната решетка във фурната и пека на тази температура 3 часа.

За ориза: Продукти – ориз, малко пресен лук, гъби ,3 ч.л. мазнина, сол, шарена сол, сух чесън, черен пипер, малко нарязан джоджен. Измиваме и нарязваме гъбите, пресния лук и джоджена. Ориза (също измит) изсипваме в тава. В малка тенджера изсипваме зеленчука и, както е мокър, задушаваме до омекване. За да не загори, може да добавим 3-4 с.л. вода. Прибавяме подправките и разбъркваме. Махаме от котлона и изсипваме върху ориза в тавата. Добавяме вода. Нейното количество зависи от това на ориза. Ако са две ч.ч. ориз, слагаме 6-7 ч.ч. вода (аз слагам към 7 и ½ ). Слагам тавата във фурна на 200° с вентилатор, докато оризът напълно поеме водата. Изключва се. Като е готово се оставя във фурната известно време на открехната врата. Приятен апетит! 

      Забележки 

  • Може да добавите таратор вместо зелената салата или пък и от двете по малко.
  • Може да сложите кафяв или бял ориз, може и булгур.
  • Може да не добавяте гъби към ориза, ако не обичате, няма да наруши баланса. 
  • Подправките също не е задължително да са тези.
  • Много хора обичат агнешкото със спанак и ориз – направете го, като не се съобразявайте колко е спанака – няма да наруши баланса – важното е чистият ориз /сварен/ да е не повече от 120 г на 1 хранене.

 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 34 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.