-
Необходими продукти:
2 средно големи картофа /200 г/
една глава лук /60 г/
един морков /130 г /
резен тиквичка /120 г/
парче целина /130 г/
половин чаша прясно мляко /100 мл – за цялата супичка/
3 ч.л. зехтин /за накрая/
3 скилидки чесън, 1 см резен пресен джинджифил
Подправки по желание
Начин на приготвяне:
Тази супа е много лесен начин да си сготвите за няколко хранения и същевременно е много богата на витамини от полезните зеленчуци. И така. Режем всички продукти на едро и ги слагаме в тенджера, наливаме около литър и половина вода, колкото да ги покрие. Варим на бавен огън да поомекнат, посоляваме леко. Бързо става 😉 Добавяме млякото и подправките като омекнат зеленчуците и варим още към 5 минутки. Когато е готова, сваляме от котлона и изчакваме да не е супер гореща и тогава пасираме до гладка смес. Добавяме зехтина и готово.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялата супичка е за осем блока въглехидрати/зеленчуците/ и мазнини/зехтина/. Тоест ще трябва да си я изравним с протеин. По – надолу ще опиша как 😉
Как можете да си я хапвате:
От цялото количество на супата излизат 4 купички по два блока въглехидрат и мазнина. Ето какво да направим за да постигнем баланс:
Към 1 купичка супа си добавяме сирене / 80 г /, и препечена филийка Бонус, Тонус или Вита хляб.
Може да си сложите сиренцето натрошено вътре и филийката за крутони, а може супичката отделно и отделно филийката 🙂
Ако разбирате от Зоната, може да я комбинирате по много различни начини 🙂
И така това хранене стана за 3БПВМ.
Идеята за тази бърза, лека и полезна супичка е моя. Добър апетит на всички. Бъдете здрави :*