-
Необходими продукти:
3 яйца
Парче настърган кашкавал /28 г/
Средно голямо парче сирене /56 г/
1 чаена чаша кисело мляко
1 ч.л. хлебна сода или бакпулвер
6 -7 с.л. овесени трици /114 г/ , които се смилат на брашно
Шепа спанак
Копър, чесън, джинджифил, черен пипер, малко кимион
Ленено семе, семки, сусам – смесени семена /18 г/
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и добавяме смлените на брашно овесени трици. Добавяме сиренето, кашкавала, спанака и киселото мляко с бакпулвера /содата/. Добавяме подправките и семената и прехвърляме сместа в тавичка с хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашата пикантна солена тортичка е за малко повече от 6 блока протеини /яйцата, сиренето и кашкавала и малко от киселото мляко/, въглехидрати от овесените трици и малко от киселото мляко/ и мазнини от семената.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на три парчета във всяко ще има по 2БПВМ, а ако всяко разделите на две, в една половинка ще има по 1БПВМ.
За закуска или междинно хранене с айрянче е вкусно и подходящо.
Рецептата и снимките са на Снежина Матеева. Благодарим. Да ни е вкусно :* :* :*