Необходими продукти:
90-95 г филе пъстърва с кожа
1/2 ч.л. галета
150 г. картофи
1 ч.л. зехтин
лимонова кора, скилидка чесън, сух копър, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Пъстървата се осолява и подправя със смачкания чесън, настърганата лимонова кора, сух копър и черен пипер. Поръсва се с галетата и се завива на рулце, така че кожата да остане отгоре. Поставя се в тава или фритюрник с горещ въздух, със завитото надолу, за да не се развие и се пече за не повече от 15-20 мин. Трябва да остане сочна. Картофките се обелват, нарязват се на много фини клечки и се накисват в студена вода за 5-10 мин. Отцеждат се и се подсушават добре с кухненска хартия. Объркват се със зехтина и се пекат в загрята фурна или фритюрник с горещ въздух. Стават почти като пържени 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна и ароматна рибка с картофки е за 3 блока протеини /риба/, въглехидрати /картофи, галета/ и мазнини /зехтин/.
Как можете да си го хапвате:
Една порция е за голямо хранене, може да си добавите краставички и няколко резенчета домат, без да броите.
От вас остава да си я направите и да започнете да си хапвате сладко, сладко и да топите мазнини. Благодарим на
за идеята и снимката. Да ни е вкусно :* :* :*