Необходими продукти:
- 230 г броколи – 1БВ
- 28 г оризово брашно или брашно от лимец – 2БВ
- 56г кашкавал – 2БП
- 1 яйце – 1БП
- 1 ч.л. зехтин – 3БМ
-
подправки: сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме броколите в подсолена вода за около 10 мин. След това ги изцеждаме хубаво и намачкваме, докато са топли. Като изстинат, добавяме яйцето, настъргания на ситно ренде кашкавал, оризовото брашно, щипка черен пипер, сол и разбъркваме.
В нагорещен тиган капваме няколко капки зехтин, взимаме от сместа с лъжица и запичаме от двете страни за по минута.
подходяща за брънч, обяд или вечеря.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези вкусни кюфтенца от броколи са 3БВПМ. Протеин от яйцето и кашкавала. Въглехидрати /броколите и оризовото брашно/, мазнина /зехтина/.
Как можете да си го хапвате:
Цялото количество е за голямо хранене от 3БВПМ.
Рецептата и снимките са на Силвия Пантова. Благодарим им!
Да ви е сладко!