-
Необходими продукти:
Замразени, сурови, почистени скариди – / 84 г /. Оставете ги да се размразят и тогава ги претеглете – пускат си много вода.
Зелена и червена чушка – сурови. По една малка чушка от двата вида /ако е до 50 – 60 г не броим /
Каперси / няколко само, може и без тях и не ги броим 🙂
1 ч.л. зехтин
Оризови, безглутенови нудли – една шепа / 45 г в суров вид, а сварени са към 120 г /. Има ги почти навсякъде. Тези са закупени от Метро.
Подправки по избор – чесън, сол, черен пипер, копър
Като сос, може да добавите малко кокосово мляко в тигана – 1,2 за аромат, става чудно 🙂
Начин на приготвяне:
Супер лесно 😉 – В тиган слагаме мазнината с маалко водичка. Като загрее, изсипваме чесъна и задушаваме леко. Прибавяме чушките, нарязани на жулиени, да поомекнат, ако е нужно още вода. Добавяме скаридите и “обръщаме” няколко пъти, докато порозовеят. После към тях изсипваме предварително сварените за две минути нудки. Обръщаме да се смесят ароматите и сме готови. Подправяме с пиперче и сол и няколко каперса. А ако обичате люто можете да си добавите някакъв лют сос.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази паста е за гоямо хранене – обяд или вечеря и е за три блока протеини / скаридите /, въглехидрати / нудлите и мазнини / зехтина /.
Нашето предложение е безглутеново, за всички, които са избрали да се хранят така и за хората с глутенова непоносимост. Може да се направи и с най обикновени спагети. Пак ще е балансирано, но няма да е без глутен.
Как можете да си ги хапнете?
Рецептата е балансирана, но така си върви с чаша вино 😉 🙂 😉 Така че, ако решите да си добавите вино, просто увеличете малко скаридките / с 4-5 броя, не повече :* хапнете три ядки и баланса е постигнат 😉
Това прекрасно ястие е по идея на Галя Гинова и ние много й благодарим за споделената рецепта и снимки.
Да ни е вкусно :* :* :*