Необходими продукти:
Сготвен на супа бял боб по стандартен начин само да е с по-малко мазнина / 100 г, ако искате без плод за десерт 150 г/, без да запържвате с ½ чаша олио, моля 😉
Пилешко шишче на скара до 85 г / може и да е друго месо – не мазна пържолка и ако е свинско да е 105 г, може да е сготвено вътре с боба /
Зелена салатка – две големи шепи, половин краставичка, може две-три репички, сол, оцет, 1ч.л. зехтин за салатата /не е задължителна/
Плод за десерт, ако желаете – 100 г
Начин на приготвяне:
Нищо сложно – просто си сипвате в купичката бобени зърна около шепа / 100-на грама, ако не желаете плод за десерт 150 г / и доливате с бульон от яденето. Правите си салатката/ако желаете/, хапвате месцето и готово. Имате вкусен обяд или вечеря.
А, за почитателите на боб с кренвирш или боб с наденица, хапвайте, просто да е по – рядко и месцето да е по – истинско до колкото е възможно 😉
За тези, които не ядат или не обичат месо – варианта е сирене /кашкавал/ – 80 грама, към боб 150 г и много малко мазнина, свежа салата винаги може да си добавите, от зеленийки без да ви наруши баланса 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Голямо хранене е това за три блока протеини / от месото /, въглехидрати / бобчето и плода и мазнини / зехтина в салатата от зелении, която не броим 😉
Идеи за хапване:
Ако ви се хапва хляб, заменете плода с филийка Бонус, Тонус или Вита.
Да ви е вкусно 🙂