Необходими продукти:
Две шепи пресни гъби. В случая са вид Рижика, но може и с други. /180 г/
Два резена праз лук /100 г/
Шепа телешка кайма /126 г/
1 голяма с.л. овесени трици /19 г/
1 ч.л. зехтин
Подправки на вкус – черен пипер, сол, шарена сол, чубрица, сух чесън
Начин на приготвяне:
В сух, незалепващ тиган сипваме малко водичка / 2 с.л./ и загряваме. Добавяме каймата и “пържим”, докато си смени цвета.След това нарязания праз лук добавяме и задушаваме, докато омекне и прибавяме и гъбите.Ако има нужда досипваме още малко вода. Триците, които сме накиснали предварително с малко вода също прибавяме и разбъркваме. Оставяме манджичката още малко да поври и после изключваме. Подправяме с подправките и зехтина и сме готови 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Това е манджичка за една порция. Ако искате можете пропорционално да си увеличите количествата. Тази порция е за три блока протеини от каймата, мазнини от зехтина и два блока и половина от триците, лука и гъбите. По – надолу ще обясня как да си добалансирате.
Как можете да си го хапвате:
За вкусен обяд или вечеря и задължително с още малко въглехидрат. Това може да е половин ябълка или портокал /50 г/
Рецептата и снимката са на Елица Радионова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*