-
Необходими продукти:
4 – 5 сурови гъби /180 г/
3 с.л. грах от консерва /50 г/
Един малък домат /165г/
Парче хубава шунка /42 г/
Парче моцарела /35 г/
Парче кашкавал /28 г/
1 ч.л зехтин
Плод до 100 г за изравняване на въглехидратите 🙂
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбките и задушаваме много за кратко с много малко парченце лук /не го броим/. Добавяме граха и овкусяваме с шарена сол, черен и червен пипер, малко соев сос, сух чесън и самардала. После прехвърляме в тавичка и добавяме шунката, моцарелата и кашкавала. Запичаме за 5 минутки. В случая е запечено в уред с горещ въздух. После добавяме доматките и хапваме. А накрая за изравняване, както казахме – до 100 г плод /портокал, ябълка или друг малък сезонен плод/
За тези, които искат да знаят повече:
Нашата запеканка е за 3 блока протеини /шунката, моцарелата и кашкавала/, въглехидрати /граха, гъбите, домата и плода накрая/ и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
Цялата 🙂 🙂 🙂 За обяд за вечеря – супер вкусна и лесна и бърза. ТАкива вкусотии си правим ние :*
Благодарим на Валентина Алексиева за рецептата и снимката. Да ни е вкусно :* :* :*