-
Необходими продукти:
2 големи домата /330 г/
няколко гъби за пълнене
1 длан /126г/ обезмаслено или нискомаслено сирене, ако е обикновено 84г /ако е извара или Котидж сирене 168 г /
1ч.л.зехтин и подправки по избор или ако имате готово песто – 1 равна с.л.
за десерт: 200 г плод /праскова, ябълка, портокал и т.н/
Начин на приготвяне:
Загрявате фурната на 180 градуса, слагате половината сиренце вътре в гъбките, на които са махнати пънчетата, постилате хартия за печене и нареждате отгоре, поръсвате с подправки по ваш вкус. Печете до готовност, обикновено 15-20 минутки са достатъчни, но все пак наблюдавайте.
Нарязвате си доматите и останалото сиренце, заливате със зехтина и подправките, аз обичам босилек и сол със самардала – става върха 😉 След това си ги хапвате 😉 Приятен апетит !
За тези, които искат да знаят повече: Това са 3 блока П,В,М. Протеините са от сиренето, въглехидратите са от гъбите, доматите и плода, мазнината от зехтина.