Необходими продукти:
- 112 г изчистени скариди – 4БП
- 120 г печена тиква – 1БВ
- 60 г нар – 1БВ
- 14 г сурова киноа – 1БВ
- 2 шепи спанак – не броим
- 2 ореха – 2БМ
За дресинга :
- 12 г мед – 1БВ
- 1 ч.л. горчица – не броим
- непълна ч.л. зехтин – 2БМ
- 1 с.л. сок от лимон – не броим
Начин на приготвяне:
В малък съд си сварявате киноата за 10 минути и оставяте да изстине. Ако сварите повече киноа, отмерете си 30 г сварено състояние за 1 блок, за тази салата. Почистените скариди овкусете със сол и черен пипер и задушете за по 2 минутки на всяка страна, на тиган с малко водичка. Тиквата може да изпечете или сварите, вие си преценете.
В голяма купа изсипвате почистения спанак, отгоре изстиналата киноа и нарязаната тиква на парченца. Добавяте готовите скариди и зърната нар. Поръсвате с натрошените орехи и заливате с дресинга.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази засищаща пъстра салата е за 4БВПМ. Въглехидрати /киноа, тиква, мед/, протеини /скаридите/, мазнина /зехтин и орехи/.
Понеже количествата на продуктите са малки, може да си сварите киноа и тиква в по-големи количества и да си ги ползвате за други зонови комбинации или да повторите салатата, ако ви е харесала.
Как можете да си го хапвате:
Хапвате всичко за голямо хранене от 4 блока.
Рецептата и снимките са на екипа ми. Благодаря им!
Да ви е сладко!