-
Необходими продукти:
Гъби – десетина по-големи бройки /360 г/
Тиквички – 2 средни /480 г/
Сирене – големината на дланта ви /84 г/
1 ч.л. зехтин /може и да ползвате 1-2 топени сиренца за мазнина, вместо зехтина, и да ги разпределите по малко в гъбките, преди да сложите другото сирене/
2-3 с.л. кисело мляко и подправки за млечен сос
Начин на приготвяне:
Почиствате гъбите и отстранявате пънчетата, обелвате тиквичките и ги нарязвате на колелца. Тиквичките обърквате в купа със сол, копър и зехтин или други подправки по ваш вкус. Слагате върху голяма тава лист хартия за печене и върху нея нареждате тиквичките на колелца едно до друго “защипани”, а гъбите напълвате със сиренето, като слагате по малко във всяка гъба. Слагате да се пече всичко заедно до готовност на умерена фурна. Всяка фурна е различна, затова не мога да дам време, но стават бързо. Отделно, за тиквичките приготвяте млечен сос. Приятен апетит 🙂
За тези, които искат да знаят повече – Това са 3 блока П,В,М. Протеините са от сиренето, въглехидратите – от гъбите и тиквичките и мазнината – от зехтина. За тези, които искат да са по-стриктни, нека да използват нискомаслено или обезмаслено сирене.