-
Необходими продукти:
*Посочените количества са за един блок ПВМ и който иска повече, може пропорционално да увеличава :*
Няколко филийки патладжан /190 г/
Няколко филийки домат /165 г/
2 – 3 с.л. котидж сирене /60 г/
1 ч.л. босилково песто
Подправки – сол, сух чесън, малко шарена сол
Начин на приготвяне:
Нарязаните филийки патладжан посоляваме и оставяме за малко да се отцеди сока. После подсушаваме с домакинска хартия и печем в сух, незалепващ, оребрен тиган, на скара или фурна – кой както харесва 😉 След това в плоска чинийка слагате за подложка една филийка печен патладжан и редувате с котидж, доматче и песто и овкусявате всяка филийка, докато си го направите както е на снимката :*
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусотийка е за един блок протеини /котидж сиренето/, въглехидрати /патладжана и домата/ и мазнини от пестото.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря ви предлагам комбинация с две телешки кюфтенца /до 80 г/, филийка хляб Бонус или Вита и за десерт сезонен плод /до 100 г/ + 6 сурови ядки /бадеми, лешници или кашу/. А можете и самостоятелно да си го хапнете :*
Идеята и снимките са на Албена Боянова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*