Необходими продукти:
Средно голямо парче сирене Халуми / 28 г /
малко парче не много мазен бекон / 25 г /
1 яйце
90 г сварен картоф
червена чушка 270г
1 – 2 гъбки, малко спанак, 5 – 6 чери доматки
Подправки: 1 с.л. доматен сос, червен пушен пипер и черен пипер, сух чесън.
Начин на приготвяне:
В незалепващ тиган гриловаме / запичаме / сиренето. Отделяме. После по същия начин процедираме с яйцето. В малка тенджерка леко намазнена, задушаваме бекона, гъбите и картофите до златисто. Добавяме спанака, останалите зеленчуци, доматеното пюре и подправките за още няколко минутки. После прибавяме халумито и декорираме с яйцето.
За всички, които искат да знаят повече:
Тази порция е за три блока протеини / сиренето, яйцето и бекона /, два блока въглехидрати / картофите и микса от зеленчуци / и мазнини – от бекона и сиренето.
Как можете да си го хапнете:
На нашата порция й липсва един блок въглехидрат. Затова ето няколко предложения. Можете да си добавите чаша вино. Става идеална вечеря.
Друг вариант: Филийка хляб Бонус, Тонус или Вита.
Или малък под за десерт / ябълка, круша, портокал /, или друг сезонен плод.
Идеята и снимките са на Ваня Делякова. Благодарим й и приятен апетит.